• Bouwjaar: 1985
  • Prijs: 97.500 Euro
  • Aanbieder: House of Cars

Deze “black on black”, numbers matching(!) 1985 Porsche 911 Turbo is een voor de Duits/Europees markt gespecificeerde auto.
Nieuw geleverd in Stockholm op 24-4-1985 door VAG Lindhagensplan. Auto is in 2016 naar Nederland geïmporteerd vanuit UK, heeft in UK een mijlenteller gekregen, deze is weer terug vervangen naar kilometer met certificaat de 60dkm zou de originele kilometerstand moeten zijn.

De carrosserie is ongerestaureerd, geen laswerk aan verricht. De carrosserie is strak en gaaf en schadevrij. De vloer en andere vitale delen vertonen geen sporen van schade. De auto is volledig opnieuw gespoten met 2-componentenlak. Professioneel spuitwerk, het lakwerk verkeert in een uitstekende staat. Originele kleurcode “A1A1” is aangehouden.

De 6 clinder 3.3 liter boxer is in de UK voorzien van intercooler, ontsteking, RVS uitlaat en wastegate. Originele delen zijn aanwezig. In Nederland is de auto afgesteld door BEEK Auto Racing in Den Haag. Er is een rollerbank uitdraai aanwezig waarop de auto aantoonbaar 297pk levert.
In UK is de auto tevens voorzien van een nieuw onderstel.

In 2017 is het interieur professioneel vernieuwd. Origineel is de auto volgens het “geboortekaartje” ook voorzien van leder. De stoelen zijn bekleed met zwart leder, er is nieuw zwart carpet aangebracht en is in zeer goede staat. Tevens voorzien van rode veiligheidsgordels en RS deurpanelen.
De auto is aantoonbaar vanaf de fabriek voorzien van stoelverwarming, sperdifferentieel, elektrisch verstelbare lederen sportstoelen, groen getinte voorruit met groene band en een elektrisch schuifdak.

Bij de auto wordt naast natuurlijk het originele onderhoudsboekje ook nog de originele verkoopbrochures bijgeleverd.
Volgens het aanwezige taxatierapport vertegenwoordigd de auto een waarde van €125.000,- in het rapport wordt de 930 beschreven als een zeer fraai, origineel en licht gemodificeerd exemplaar dat zich in een mooie en uitstekende staat bevindt.