• Aanbieder: Louwman Exclusive
  •  Bouwjaar: 1995

Porsche heeft nooit de intentie gehad om een Porsche 993 Turbo Cabriolet te maken. Dit gebeurde toch op aandringen van de heer Haberl, een eindverantwoordelijke bij een grote Porsche dealer uit München / Duitsland. Hij vroeg of Porsche dit voor hem kon maken.

Na lang aandringen en, vanuit Porsche, een jaar lang nadenken over het voorstel van Haberl om een 993 Turbo Cabrio te verkopen, gingen zij overstag en gaf Der Fritz uiteindelijk een belletje: vindt 14 klanten voor ons en we maken een kleine serie. Zo gezegd zo gedaan en daarmee was de 993 Turbo Cabrio een feit. Tenminste, technisch gezien had de 993 Turbo Cabrio meer gemeen met de 964 3.6 Turbo (M64/50). Want deze 993 deelt zijn turbo hart met zijn voorganger de 964 zo ook 5 versnellingen (G50/52) handbak en aandrijving en ophanging, deze zijn allemaal speciaal voor deze turbo gemaakt. De Coupe Turbo kwam pas na dit model uit. Porsche Special Wishes, welke wij nu kennen als Porsche Exclusive, zorgde voor de volledige bouw van deze reeks.

In de serie van deze 14 auto’s is er 1 rechts gestuurde ( ex- Sultan van Brunei) en zijn alleen de kleuren Zilvergrijs, Zwart en Polarsilver en donkerblauw gebruikt. Een andere bekende eigenaar van de 993 Turbo Cabriolet is Dhr. Weber geweest (manager M. Schumacher) in een zwarte exterieurkleur met bordeaux rode kap.