“Mijn zoontje van 4 jaar had een droom. Niet zo maar een droom maar een herkenbare droom. Hij wilde zijn eigen auto”, aldus Jeroen van der Velden van Vineyard Racer.

Sommige producten vertellen een verhaal. Het verhaal van je eigen kindertijd. Toen zandbergen kastelen waren en zeepkisten konden veranderen in vliegmachines. De tijd waarin geen berg te hoog was om te beklimmen. Dat onbetaalbare gevoel van vrijheid, hebben we vertaald in de Vineyardracer. Een Kinderdroom vertaald.

Wanneer ik terugkijk op mijn kinderjaren dan had ik dezelfde droom. Een eigen auto die nog echt kon rijden ook. Geïnspireerd door zijn enthousiasme en creativiteit zijn we samen de schuur ingedoken om zijn droom te verwezenlijken. Dit resulteerde in de eerste Vineyardracer. Als basis een eiken wijnvat en elektrisch aangedreven met een knipoog naar de raceauto’s uit vervlogen tijden.

“Wanneer hij gespot werd in zijn bolide kwamen er veel enthousiaste reacties. Niet alleen van ouders maar vooral van kinderen. Elk kind wilde een ritje maken en wilde er ook een hebben. De Vineyardracer was geboren en klaar om de wereld te veroveren.”

Je vindt de Vineyard Racer op de beursvloer bij Capital Cars & Classics 16 en 17 maart in de Amsterdamse Kromhouthal.