Bij CRCS wordt restaureren tot kunst verheven

CRCS is een afkorting voor Classic and Race Car Service en is kort geleden opgericht door Ernest Knoors die als ingenieur zijn sporen heeft verdient in de Formule 1. Hij was werkzaam bij Cosworth, BMW en de laatste 7 jaar bij Ferrari. CRCS is een typisch gevalletje van een uit de hand gelopen hobby, overigens op een uiterst positieve manier gezien de chirurgische precisie waarmee men te werk gaat in het relatief onopvallende bedrijfspand in Amstelveen.

1967-austin-healey-3000-mk3-ph2 1967-shelby-mustang-gt500

1978-porsche-930-turbo 1962-jaguar-e-type

Het doel van CRCS is op het hoogste niveau restaureren van klassieke autos, en het ondersteunen van evenementen met deze klassieke of race autos. Een gemeenschappelijke deler van de auto’s waar men aan werkt is dat ze allemaal iets speciaals hebben, denk hierbij aan prototypes, eerste dag auto’s of andere zeldzame uitvoeringen. Zo troffen wij een prototype Aston Martin DBS aan en een Triumph TR6 die op de allereerste productiedag de fabriek verliet en tevens de oudste overlevende van dit type is.

1967-aston-martin-dbs-prototype-motorblok

Bij het restaureren staat perfectie en originaliteit voorop, daarom tref je bij CRCS enkel matching-numbers aan en zal men altijd de voorkeur geven aan reviseren in plaats van vervangen. Genoemde auto’s zal je dan ook aantreffen bij Capital Cars & Classics op 18 en 19 maart aanstaande, neem maar van ons aan dat deze een uiterst kritisch oog kunnen verdragen.