Bij Prins Classics stroomt Italiaans bloed door de aderen

Wim Prins begon met het sleutelen aan Alfa’s in een schuurtje en groeide uit tot een toonaangevende Alfa Romeo dealer. Omdat het modellengamma van het roemrijke Italiaanse merk steeds verder uitdunde besloot hij zich te verbreden, zo is zeven jaar geleden PrinsEsclusivo ontstaan. Kort daarna werd PrinsClassics als label aan het bedrijf toegevoegd.

IMG_3101 IMG_3107

Alfa Romeo blijft echter de rode draad in de verkoopcollectie, dat er een voorkeur voor Italiaanse merken is valt na een bezoek niet te ontkennen. Waar wij nu echt blij van worden is dat dit soort professionele ondernemingen gegroeid zijn vanuit passie. Na een bezoek aan de showroom waar met name Abarth, Alfa Romeo en PrinsEsclusivo zijn ondergebracht bezochten wij wij een speciale loods waar alle klassiekers die onder het PrinsClassics label vallen staan opgesteld. Hier is tevens een werkplaats is ingericht waar monteurs werkzaam zijn met vele decennia aan ervaring, een aantal zijn al sinds de oprichting van het bedrijf in dienst. Zo troffen wij een Lamborghini Espada en een Lancia Delta HF Integrale aan die tot in de puntjes werden klaargemaakt voor de volgende liefhebber. Zelfs wanneer je geen sympathie voor Italiaanse auto’s hebt zorgt een bezoek ervoor dat je maar één ding wil; Italiaans rijden!

11028923-2 jaguar_xk120_roadster_1952_for_sale_te_koop_prins_classics40

DSC_0435

8428819-19 8428819-4

Overigens zijn het niet alleen de Italiaanse merken die we aantroffen, zo spotten wij ook een erg fraaie Jaguar XK 120 Roadster aan en zelfs een aantal Britse en Duitse klassiekers. PrinsClassics is uiteraard aanwezig op Capital Cars & Classics, naast een fraaie verzameling Alfa Romeo’s is het zeer waarschijnlijk dat hun Ferrari F40 de show komt stelen.

DSC_0821

 

Tot 23 en 24 april aanstaande op de stand van PrinsClassics!