Capital Cars & Classics annuleert editie 2020, overweegt tweejaarlijkse opzet

De organisatie van Capital Cars & Classics ziet zich genoodzaakt om de luxe beurs, die gepland staat op 7 en 8 maart aanstaande, te annuleren.

Een combinatie van redenen zijn hiervoor aan te wijzen; allereerst waren er de trieste omstandigheden van het overlijden van een van de twee organisatoren. Na geruime tijd van overweging heeft medeoprichter Robert Haagsma besloten om de beurs en de bijbehorende Amsterdam Rally te willen doorzetten. De overgebleven tijd bleek helaas onvoldoende om de beurs op het gewenste hoge niveau te kunnen organiseren. Daarnaast zorgen de verminderde marktomstandigheden en een toenemende focus op (internationale) online marketing bij de standhouders ervoor dat men veel kritischer is geworden op de budgetten bij dergelijke evenementen.

Daarnaast is uit overleg met vele partners gebleken dat de voorkeur meer uitgaat naar een tweejaarlijks dan naar een jaarlijks terugkerende editie. Dat past uiteindelijk ook beter in het exclusieve karakter alsook in de drukke agenda’s van partners en bezoekers. Wel zal de Amsterdam Rally doorgang vinden op 6 maart aanstaande met een minstens zo spectaculaire finish locatie, op deze dag zal gestreden worden om de Rob Hoogvliet trofee.

Ook kunnen Porsche 911-rijder hun hart ophalen bij de 9Elfstedentocht, de klassieker waarbij de beste Friese stuurmanswegen centraal staan.