De Defender Heritage Custom Build van Du Parc

Dit moet één van de langst geproduceerde modellen zijn in de autogeschiedenis. Het begon allemaal in 1947 toen de broers Maurice en Spencer Wilks de Roverfabriek na de oorlog opnieuw opbouwden, tijdens de oorlog werden er met name militaire goederen gemaakt. Uit onvrede over hun Willys Jeep, die niet overal kon worden ingezet, bouwden ze een auto die werkelijk alles aan kon. Op 30 april 1948 werd de auto aan het grote publiek voorgesteld tijdens de Amsterdam International Motorshow (tegenwoordig de Autorai). Omdat men verwachtte dat de auto met name op het land zou worden ingezet de titel “The Land Rover for the farmer, the countryman and general industrial use”. Overigens leken de eerste modellen technisch nog steeds op de oorspronkelijke Willys Jeep.

De type werden aangeduid al naar gelang de lengte van de wielbasis in inches. Dat leverde benamingen op als 80″, 86″, 88″ en 109″. De naam Defender werd pas geïntroduceerd begin jaren ’90 omdat er een onderscheid gemaakt moest worden met de overige luxe modellen als de Discovery en Range Rover. Vandaag de dag wordt het model nog steeds geproduceerd en heeft het model zich met name technisch met de tijd verder ontwikkeld. De kenmerkende carrosserie heeft echter nog heel veel overeenkomsten met het oermodel.

Helaas voldeed de Defender niet langer aan de huidige emissie eisen waardoor de productie waarschijnlijk onlangs gestaakt is.

De Defender Heritage Custom Build van Du Parc

Een splinternieuwe Land Rover Defender met de charismatische looks van het origineel, dat is in een notendop de creatie van het in Oisterwijk gevestigde Du Parc. Bovendien zijn de auto’s geheel naar klantwens op te bouwen. Moderne techniek in een tijdloos jasje, wie wil dat nu niet?

L1190887

L1190901 L1190905

Op Capital Cars & Classics zal men voor het eerst een aantal varianten presenteren en vermoedelijk de tongen op de beursvloer flink losmaken. Eén ding is zeker, er zijn maar weinig petrolheads die niet van de iconische Defender houden.