Donkervoort en de D8 GTO-RS

Capital Cars & Classics streeft er naar de crème de la crème op autogebied aan haar bezoekers te presenteren, het aanbod bestaat uit een interessante mix tussen klassiekers en een enkele moderne supercar. In die laatste categorie zijn we dan ook trots Donkervoort wederom als standhouder te mogen verwelkomen. Welk model we precies op de beursvloer terug gaan zien is op het moment van schrijven nog niet bekend, echter hun nieuwste creatie is hier op zijn minst het vermelden waard!

Donkervoort D8 GTO-RS

In 2016 werd de D8 GTO-RS geïntroduceerd als gelimiteerde editie van 40 stuks. Al snel werd een groot deel van de productie verkocht wat het bedrijf uit Lelystad er toe zette een nieuwe reeks ‘speciale uitvoeringen’ van deze toch al bijzondere serie te ontwikkelen. Eind 2016, eerder dan gepland, presenteert men dan ook de RS-serie die uit te breiden is met een Bare Naked Carbon Edition en een Race Edition.

donkervoort-d8-gto-rs-03 donkervoort-d8-gto-rs-04

donkervoort-d8-gto-rs-01

donkervoort-d8-gto-rs-02 donkervoort-d8-gto-rs-05

Die eerstgenoemde special zal in maximaal 15 exemplaren verschijnen met een volledig zichtkoolstof, een techniek waarbij de unieke en herkenbare vezelstructuur van het materiaal zichtbaar blijft. De laatste zal nog exclusiever zijn met slechts 10 exemplaren, de RS is volledig gericht op circuitgebruik en uitgevoerd met onder andere een (niet straatlegale) sequentiële versnellingsbak trackday features. De eerste D8 GTO-RS wordt eind 2016 geleverd, en nu maar duimen dat we dit racemonster terug zien in Amsterdam op 18 en 19 maart a.s.!