Hooper International

Het in Arnhem gevestigde Hooper International is een carrosseriebouwer, gespecialiseerd in het topsegment oldtimers en youngtimers. Daarnaast is de organisatie de drijvende kracht achter het eerste Nationale Rolls-Royce en Bentley Museum in Nederland en kan je er zelfs aankloppen voor het huren van exclusieve oldtimers.

Op de beursvloer zal Hooper International een Rolls Royce Silver Cloud II LWB tonen uit 1961. Dit model wordt door velen beschouwd als één van de mooiste auto’s die het Britse merk heeft voortgebracht. Het was de opvolger van de Rolls Royce Silver Dawn/Bentley R-Type en was het eerste na-oorlogse model dat de grandeur had van voor de oorlog. De eerste serie beschikte over een zescilinder-in-lijn motor, de S2 kreeg onder druk van de Amerikaanse markt een 6,25 liter V8. Later werd deze vergroot naar 6,75 liter.

Deze Silver Cloud met chassisnummer LLCB 87 is in 1961 nieuw geleverd in Canada aan Edward Plunket Taylor, oprichter en eigenaar van de destijds grootste bierbrouwerij ter wereld, Canadian Breweries Limited. Edward was tevens een bekende in de paardenwereld door het fokken van prijswinnende Thoroughbred racepaarden.

17 RR Silver Cloud Louis Vuitton_LR_010

17 RR Silver Cloud Louis Vuitton_LR_017 17 RR Silver Cloud Louis Vuitton_LR_012

Deze Long Wheelbase versie met “Division Screen” zal meer en meer gewaardeerd worden de komende jaren. Het betreft een zogeheten “Faux cabriolet”, waarbij het dak is bekleed met stof inclusief niet-functionele drukknoppen, om de luxe uitstraling van een cabriolet te bewerkstelligen, zonder die functionaliteit te hebben. De huidige tellerstand is slechts 71.600 mijlen.

Alsof de auto nog niet bijzonder genoeg is valt je mond open van verbazing als je de deuren opent van deze limousine. Het interieur van de Silver Cloud is namelijk gebaseerd op het Louis Vuitton monogram: de crème-kleurige letters L en V, door elkaar verweven tegen een donkerbruine achtergrond, perfect passend bij de kleuren van het exterieur. Ervaar het zelf op de stand van Hooper International op 23 en 24 april aanstaande.