Morgan Plus 8, de perfecte mix tussen klassiek en modern

Morgan, dat in Nederland door Louwman Exclusive wordt geïmporteerd is een merk met een lange traditie en historie. Echter als je de Morgan Plus 8 ziet kan je je weleens vergissen, dit model maakt namelijk gebruik van technologie uit de vliegtuigindustrie waardoor het gewicht beperkt is tot 1.100 kg. Daarmee is de Morgan Plus 8 de lichtste auto met een V8 in het vooronder met een Europese typegoedkeuring. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het chassis volledig van aluminium gemaakt wat er voor zorgt dat dit één van de stijfste chassis is van alle cabriolets op de markt. Traditiegetrouw vind je onder de carrosserie nog wel een essenhouten opbouw.

Plus8(29)

De Morgan Plus 8 is een zeer direct sturende sporter die tevens als comfortabel aangemerkt kan worden en is daardoor meer bruikbaar dan je zou verwachten. Je kan alle luxe zaken die je op een moderne auto verwacht bestellen, inclusief een automatische 6-versnellingsbak.

Plus8(27)

Plus8(37)

Onder de kap ligt een 4.800cc sterke BMW V8 die met zijn 367 paarden zorgt voor indrukwekkende prestaties. Wat denk je van een sprint van 0 naar 100 in 4,5 seconden en een topsnelheid van 249 km/u!? Zeg eens eerlijk, dat had je niet gedacht he?

Louwman Exclusive zal een aantal Morgans meenemen naar Capital Cars & Classics op 18 en 19 maart aanstaande.