Amsterdam Rally, spektakel in de binnenstad en een bijzondere deelneemster

De officiële opening van Capital Cars & Classics 2017 start vrijdag met de Amsterdam Rally, meer spectaculair gaat het niet worden! Rond 11:30 start namelijk een indrukwekkend deelnemersveld bij het monumentale pand van Gassan aan de Nieuwe Uilenburgerstraat. Voordat men het buitengebied in rijdt zal men door de binnenstad van Amsterdam rijden, we mogen alvast verklappen dat de deelnemers onder andere over de Dam zullen rijden.

Zelfs als je geen petrolhead bent zullen de auto’s de aandacht trekken, zo rijden er onder andere mee een; Bentley Blower uit 1928, Alfa Romeo Giulia Sprint GT, Austin Healey 3000 Mk3, Facel Vega, Porsche 911 GTS, Lamborghini Gallardo, MG TC, Renault 5 Turbo, BMW 2002, Lancia Delta Integrale Evo 2, Ford Escort Mk1, Wiesmann MF4, Aston Martin DBS, Jaguar XJC etc.

Bijzondere deelneemster

De rally kent ook een bekende deelneemster, Rosemarijn Atalande Veenenbos, inmiddels een begrip in de kringen van vooroorlogse racers. De jonge leeftijd van deze dame (24 jaar), die professioneel door het leven gaat als blogger voor Crankhandleblog en binnenkort zelfs met een eigen TV-serie, in combinatie met haar Amilcar trekt de aandacht in klassiekerkringen in binnen- en buitenland.

ATALANTE IMG_2051 gR

Haar Amilcar is helaas toe aan een welverdiende pitstop in de werkplaats van Jos van Genugten dus neemt Rosemarijn deel in een moderne supercar, een McLaren!

Kromhouthal

Rond 17:30 eindigt de rally voor de Kromhouthal in Amsterdam waar vervolgens de auto’s voor de ingang zullen worden geparkeerd.

De opbrengst van de rally zal ten goede komen van het Ronald McDonald huis in het Amsterdamse AMC.