Capital Cars & Classics overtreft zichzelf met 2e editie

-De tweede editie van Capital Cars & Classics in Amsterdam vond vorig weekend plaats op zaterdag 18 en zondag 19 maart. Dit keer ging het evenement van start met de Amsterdam Rally waarbij het deelnemersveld met iconische auto’s bij het monumentale pand van Gassan Diamonds vertrok, dwars door de stad stuurde en vanaf daar het Groene Hart in dook. Einde middag kwam het gezelschap aan bij de Kromhouthal in Amsterdam-Noord. In deze voormalige scheepsmotorenfabriek stond het aanbod van klassieke auto’s en moderne supercars uit Nederland, België en Duitsland reeds opgesteld voor de beursdagen in het weekend.

IMG_7599

Ongeveer 140 gasten openden de beurs tijdens de Grand Night, een previewavond voor genodigden en een diner waarbij Ron Blaauw voor de culinaire invulling zorgde.

De eerste editie kende een hoog ambitieniveau en de organisatie lijkt er in vele opzichten in geslaagd zichzelf bij de tweede editie overtroffen te hebben. Dat is af te leiden uit de lovende reacties van bezoekers en standhouders waarbij vooral de ambiance van de locatie, goede ontspannen sfeer en het gevarieerde aanbod veelgehoorde pluspunten waren. Kwaliteit is hier de maatstaf en dat zie je terug in alle facetten, of het nu de parking met luxe shuttle service of de catering is, de veeleisende bezoeker voelt zich hier in zijn element.

Het paviljoen met de moderne topmodellen van de importeurs, waar je onder andere Land Rover, Jaguar, Mercedes, Volvo, Porsche en Nissan aantreft is een mooie aanvulling dit jaaar en doet je in vele opzichten verlangen naar een op zichzelf staande beurs voor topmobielen.

IMG_7520

Een belangrijke doelstelling is het bij elkaar brengen van vraag en aanbod, er is dan ook een groot aandeel koperspubliek aanwezig. De eerste berichten van standhouders qua verkopen bevestigen dit, zo verruilde o.a. een Mercedes-Benz 290 Spezial Roadster, AC Ace, Austin-Healey 3000, Alfa Romeo Giulietta Spider, Aston Martin DB7 Zagato, Maserati 3200 GT, Morgan, meerdere McLaren’s en diverse andere modellen van eigenaar. Daarbij opgemerkt dat er veel interessante vervolggesprekken gepland staan.

Nieuw tijdens deze editie waren de prijzen die door een professionele jury, bestaande uit Han Brouwers, Michael de Munnik en Rosemarijn Atalante Veenenbos werden uitgereikt. Daarbij werden vier categorieën onderscheiden, namelijk: Pre-war, Na-Oorlogs tot en met 1979, 1980 tot en met 2005 en een prijs waarbij standhouders op hun favoriete auto op de beursvloer mochten stemmen, de best of show!. De winnaars zijn respectievelijk;

  • Bentley 4 1/4 L Vesters & Neirinck Coachbuilt Drop Head Coupe One-Off van Historic Competition Services
  • Maserati A6G Frua Spider van het Louwman Museum
  • Aston Martin DB7 Zagato van The Houtkamp Collection
  • Porsche 911 Von Schmidt #003 van Schmidt Oss

IMG_7467

Qua bezoekersaantallen verwachtte de organisatie een toename ten opzichte van de eerste editie waar ongeveer 2.500 petrolheads de entree passeerden. Over het gehele weekend zijn nu 3.100 bezoekers geteld, een flinke toename waardoor we gerust mogen zeggen dat Nederland een nieuwe parel voor petrolheads rijker is.