De 10 fijnste klassiekers die onder de hamer gaan bij Bonhams in Parijs

Tijdens Retromobile in Parijs barst tevens het veilingcircus weer los en doen er zich dus veel kansen voor om in bezit te komen van die felbegeerde klassieker. Al grote veilinghuizen geven dan acte de presence, echter de veiling van Bonhams is bij onze al jarenlang favoriet door de interessante mix van aanbod en de schitterende locatie van het Grand Palais. Op 7 februari aanstaande gaan er weer opvallende klassiekers onder de hamer en wij zochten alvast de 10 fijnste voor je uit. Althans naar onze bescheiden mening….

1. Citroen 2CV Sahara

Tja, een Eend bezorgt je eigenlijk altijd wel een glimlach. Dit was de Franse interpretatie van een terreinvoertuig en kent een opmerkelijke technische uitvoering met twee motoren en versnellingsbakken. Een echte rariteit die iedereen sympathiek vindt. Dit exemplaar uit 1962 is uitvoerig gerestaureerd.

 • Verwachte opbrengst tussen 80.000 en 110.000 Euro
 • Meer informatie op de website van Bonhams

2. RUF Porsche CTR2 Sport Prototype

Bruut, bruter, bruutst…. dat is deze CTR2 op basis van de laatste luchtgekoelde Porsche 911, de 993. Dit is de eerste die RUF bouwde in een serie van totaal 11 exemplaren met de sterkste motor op dat moment. De zescilinder boxer perst er 720pk uit! Bovendien beschikt deze CTR2 over uitvoerige racehistorie.

 • Verwachte opbrengst tussen 1.300.000 en 1.600.000 Euro
 • Meer informatie op de website van Bonhams

3. Aston Martin DBS Vantage

Jarenlang onderschat en inmiddels het coolste wat je zo’n beetje kan rijden. Deze DBS is zeldzaam doordat het stuur aan de linkerzijde zit, slechts 43 exemplaren lieten in deze configuratie de fabriek. Daarnaast beschikt deze over de begeerlijke handbak, yeah baby!

 • Verwachte opbrengst tussen 180.000 en 240.000 Euro
 • Meer informatie op de website van Bonhams

4. Porsche 356 Split Window

Opvallend door de eenvoud, een design dat wat ons betreft tot kunst verheven mag worden. Wij zouden hem gewoon lekker in de woonkamer zetten om er vervolgens uren naar te kijken. Maar vergis je niet, dit model stond aan de basis van een indrukwekkende reeks van successen in de autosport van Porsche. Dit model uit 1950 verkeer in concoursstaat.

 • Verwachte opbrengst tussen 700.000 en 1.000.000 Euro
 • Meer informatie op de website van Bonhams

5. BMW 507 Roadster Serie 1

Een van de mooiste ontwerpen uit de geschiedenis van de automobiel, punt! Bovendien zeer zeldzaam als Serie 1, slechts 34 werden er gebouwd in deze uitvoering die zich kenmerkt door onder andere een fraaier dashboard dan de opvolger. Bijzonder is dat dit exemplaar nog over een originele hardtop beschikt.

 • Verwachte opbrengst tussen 1.800.000 en 2.200.000
 • Meer informatie op de website van Bonhams

6. Alfa Romeo 6C 1750 4e Serie Supercharged Gran Sport Spider

In een serieuze autocollectie mag naar onze mening geen pre-war ontbreken, want dit is pure rijbeleving en daarnaast fascinerend om naar te kijken. Onze keus in deze Bonhams veiling valt op deze 6C van Alfa Romeo aangezien deze auto’s hun tijd ver vooruit waren, over een zeer elegant ontwerp beschikt en voor die tijd indrukwekkende prestaties leverde. Deze beschikt over een koetswerk naar een ontwerp van Zagato en heeft racegeschiedenis in de Mille Miglia. Oh heaven!

 • Verwachte opbrengst tussen 1.200.000 en 1.600.000 Euro
 • Meer informatie op de website van Bonhams

7. Range Rover 1977

Het origineel, de moeder aller SUV’s en dan ook nog in de meest begeerlijke kleur voor dit icoon; Bahama Gold! En zeg nu zelf; is het niet vele malen cooler om je kinderen in Amsterdam Oud-Zuid in deze machine af leveren in plaats van een nieuw exemplaar?

 • Verwachte opbrengst tussen 40.000 en 60.000 Euro
 • Meer informatie op de website van Bonhams

8. Sunbeam Tiger Works Rally Car

Als je het ons vraagt is het rijden van rally’s een van de leukste dingen om te doen met je klassieker, het wordt extra interessant wanneer jouw auto door de fabrikant ook voor dit doeleinde gebouwd is. Deze Sunbeam is 1 van de 5 overgebleven originele Tigers van het fabrieksteam met als bonus natuurlijk die brullende V8 onder de kap die in deze vorm 200pk levert. Als dat niet spannend is….

 • Verwachte opbrengst tussen 200.000 en 300.000
 • Meer informatie op de website van Bonhams

9. Ac Ace Bristol Roadster

Deze mag niet in dit lijstje ontbreken vanwege twee redenen; ten eerste is het ontwerp buitengewone eenvoud en doorstaat daardoor de tand des tijds uitstekend. Een zeer aantrekkelijke Britse roadster met goede rijeigenschappen die aan de basis stond van de potentie Shelby Cobra. Omdat we deze voorganger van die dikke Amerikaan eigenlijk veel aantrekkelijker vinden is dat de tweede reden om je hand straks op te blijven steken in Parijs.

 • Verwachte opbrengst tussen 280.000 en 340.000 Euro
 • Meer informatie op de website van Bonhams

10.Mercedes-Benz 300 SL Gullwing

Deze Gullwing uit 1955 heeft net een “nut-and-bolt” restauratie achter de rug in 2018 en is daarna door SL specialist HK Engineering aangepakt om deze voor regelmatig gebruik aangenamer te maken met schijfremmen, elektronische ontsteking en een betrouwbaar brandstofsysteem. Een bloedstollende kleurencombinatie met stoere details als de extra lampen aan de voorzijde en het weglaten van de bumpers. Simpelweg onweerstaanbaar!

 • Verwachte opbrengst tussen 1.100.000 en 1.500.000 Euro
 • Meer informatie op de website van Bonhams

Bonhams is tevens aanwezig op de beursvloer van Capital Cars & Classics op 16 en 17 maart in Amsterdam waar men een aantal auto’s van komende veilingen zal presenteren. Bestel alvast tickets met voorverkoopkorting op deze website.