De brute Iso A3C van Speed 8 Classics

Er zouden zo’n 28 exemplaren gebouwd zijn van de Iso A3C waarbij de “C” staat voor Corsa of Competizione, oftewel; klaar om het circuit onveilig te maken. 5 exemplaren zijn uitgevoerd met een fiberglass body die door Piero Drogo van Carrozzeria Sports Cars in Modena werd gefabriceerd. De meeste A3C’s were werden ingezet in de racerij waaronder; 1964 en 1965 Le Mans 24-uurs, 1965 Nürburgring 1000 en 1965 Sebring. De auto wist zelfs klassewinnaar te worden op Le Mans en als 9e overall te eindigen zonder ondersteuning van het fabrieksteam. Deze auto’s waren bloedsnel voor hun tijd, mede dankzij de betrouwbare Amerikaanse V8 die meer dan 400pk leverde.

Dit exemplaar maakt onderdeel uit van de collectie van Speed 8 Classics en is zo’n exemplaar met kunststof body. Dat de auto er gehavend uit ziet door zijn racehistorie, terwijl de techniek volledig is gerestaureerd, maakt dit tot een onweerstaanbaar aanbod. Wil je weten hoe bruut zoiets klinkt? Check dan deze video…

Speed 8 Classics is aanwezig als standhouder op 18 en 19 maart aanstaande. Met een beetje geluk tref je deze brute Italiaan met Amerikaans hart aan op de beursvloer.