De Lancia Fulvia 1.3 S Rally van Prins Classics

Prins Classics is een trouwe en prominente aanwezige bij Capital Cars & Classics, ook weer bij de volgende editie op 10 en 11 maart aanstaande. De rode lijn van hun collectie is klassiek van Italiaanse komaf, van goed betaalbaar tot zeer exclusief. Oftewel van een beeldschone Lancia Fulvia 1.3 S Rally tot een Ferrari F40 waarbij we de eerste hieronder uitgelicht hebben.

Lancia Fulvia 01

Historie Lancia Fulvia

De Lancia Fulvia werd voor het eerst getoond aan het grote publiek tijdens de Autosalon van Geneve in 1963 en is tot 1976 geproduceerd. Het model was in drie varianten verkrijgbaar, een 4-deurs Berlina, een 2-deurs Coupé en een Sport op basis van de Coupé. De eerste twee werden door Lancia zelf ontworpen en gebouwd, de Sport door Zagato. De Fulvia staat bekend om zijn successen in de autosport, zo won Lancia het Internationale Rallykampioenschap in 1972.

De Coupé, intern bekend als Tipo 818.130/131, werd in 1965 geintroduceerd. Het ontwerp kwam van Lancia’s eigen designafdeling waar Piero Castagnero verantwoordelijk was voor het ontwerp van  de Fulvia Coupé. De wielbasis van de Coupé werd ingekort en het model kreeg een zwaardere motor (80pk) dan zijn familieleden. De Coupe bleek een echte rijdersauto, het automagazine Road & Track vatte het in 1967 als volgt samen: “a precision motorcar, an engineering tour de force”.

Deze Lancia Fulvia 1.3 S Rally

Dit exemplaar staat te koop bij Prins Classics en is nieuw geleverd op Italiaanse bodem op 8 september 1970 in modestad Milaan. De staat wordt door Prins op zijn Italiaans omschreven als ‘perfetto’, starten en meteen genieten dus! Bovendien is deze klassieker voortgebracht door een merk dat een sterke verbintenis heeft met de rallysport.

Lancia Fulvia 02 Lancia Fulvia 05

Lancia Fulvia 03 Lancia Fulvia 04

Deze Fulvia rijdt dan ook uiterst vermakelijk door zijn lage gewicht van 900kg, strakke besturing en pittige motortje. En zeg nu zelf, is het geen schoonheid om te zien? Het kleurenschema draagt bij aan de magie met zijn lak in Blu Lancia met een Amaretto bruin interieur met houten panelen op het dashboard. Ben je hebberig geworden? Het prijskaartje vermeldt 28.900 Euro. De vraag is dan ook deze auto de beursvloer van de Kromhouthal gaat halen op 10 en 11 maart aanstaande….