De Maserati A6G 2000 Frua Spider van het Louwman Museum

Volgens velen is de Maserati A6G Frua Spider één van de mooiste modellen die het Italiaanse merk heeft voortgebracht. We zijn ook dan erg ingenomen met de komst van deze hoogst exclusieve klassieker die door het Louwman Museum beschikbaar is gesteld.

Na de oorlog was de A6 reeks een groot succes voor Maserati. In eerste instantie lag er een 1,5 liter motor voorin, later werd deze vervangen door een exemplaar met 2 liter inhoud. Beide motoren waren uitgerust met een enkele nokkenas. Toen men Ferrari- en Alfa Romeo-ingenieur Colombo wist te strikken in 1954 maakte men flinke stappen op motorisch gebied en komt men al snel met een vernieuwde zescilinder met dubbele nokkenas, grotere carburateurs en dubbele ontsteking. Het vermogen kwam uit op 140pk, voor de Spider zelfs op 160pk.

MASERATI - A6G 2000 FRUA SPIDER - 1956

Het ontwerp van de Spider was afkomstig van carrosseriebouwer Frua, slechts veertien Maserati’s A6 2000 zijn er gebouwd door hen waarvan negen stuks als Spider.

Op de stand van Louwman Exclusive zal deze Spider schitteren, alleen deze auto maakt een bezoek aan Capital Cars & Classics al waard op 18 en 19 maart aanstaande.