Range Rover Sport SVR, onweerstaanbare alleskunner

Sinds Special Vehicle Operations in het leven is geroepen verlaten uiterst begeerlijke Range Rovers deze afdeling. Zo heeft men het motorblok uit de Jaguar F-Type R in het vooronder van een Range Rover Sport gehangen, een blok met veel power (550pk en 680Nm) en een geluid dat garant staat voor kippenvel.

rrsportsvrestorilblue063

Uiterlijk onderscheid de Range Rover Sport SVR zich van zijn familieleden door hoogglans zwarte accenten en dikke bumpers. Toch moet je een kenner zijn om het verschil direct op te merken, zeker wanneer deze in een decente kleur wordt geleverd. En dat is eigenlijk wel zo chique. In het interieur vindt je speciale sportstoelen en een fijn stuur voor het betere bochtenwerk, want ondanks zijn formaat en gewicht is de SVR een uiterst scherp rijdende auto. indrukwekkend!

rrrrssvr0100kmhrockcrawl23011719

De SVR knalt in 4,7 seconden naar de 100 en stopt pas met versnellen bij 260 km/u als de begrenzer het welletjes vindt, dat laatste is duidelijk een sneer naar de Duitse concurrentie aangezien deze het bij 250 km/u voor gezien houden.

De Range Rover Sport SVR vind je bij Capital Cars & Classics op het Carros Paviljoen op 18 en 19 maart aanstaande!