De Tomaso Vallelunga Coupé uit 1968 op de beursvloer

De tweede auto die Bonhams tijdens Capital Cars & Classics gaat tonen is bekend gemaakt! Het is een zeer zeldzame De Tomaso Villelunga.

De Tomaso Vallelunga Coupé 07

De De Tomaso Villelunga is gebouwd door de Italiaanse carrosseriebouwer Carrozzeria Fissore als Coupé en Spider in de jaren ’63 tot en met ’66. Slechts een paar coupé’s zouden er gebouwd met een aluminium body. De modellen die daarna volgden beschikten over een polyester body, een ontwerp van Giorgetto Giugiaro met een flinke knipoog naar de Ferrari 250LM en de Dino 206. Een 1,5 liter Ford Kent viercilinder met Weber carburateurs diende als krachtbron. Ongeveer 50 exemplaren zijn er in polyester afgeleverd.

De Tomaso Vallelunga Coupé 08

De Tomaso Vallelunga Coupé 02 De Tomaso Vallelunga Coupé 01

De Tomaso Vallelunga Coupé 06 De Tomaso Vallelunga Coupé 03

Deze De Tomaso Villelunga met chassisnummer ‘807DTO126’ is nieuw geleverd in Zwitserland op 1 mei 1968 en zal binnenkort op de The Monaco Sale tijdens Les Grandes Marques à Monaco onder de hamer komen. De eerste berijder wist men niet te achterhalen, uit de documentatie blijkt dat de tweede eigenaar in beeld kwam op 23 mei 1981 en gedurende de jaren tot 2014 diverse Zwitserse eigenaren heeft gekend. De Villelunga heeft een omvangrijke restauratie ondergaan waar volgens het veilinghuis maar liefst 2.000 uren in zijn gaan zitten, de huidige staat mag dan ook omschreven worden als concoursstaat. Niet voor niets ontving de auto dan ook een prijs tijden het concours d’elegance bij Ville ‘dEste in 2004. Ook maakte de auto onderdeel uit van diverse redactionele artikelen in vooraanstaande klassiekermagazines. Deze goed gedocumenteerde Italiaan is waarschijnlijk één van de best verkrijgbare exemplaren van dit type. De verwachte opbrengst ligt tussen de € 320.000 en € 360.000. Kijken mag dus al op de beursvloer van Capital Cars & Classics op 23 en 24 april aanstaande!