Deze 10 klassiekers zijn interessant als belegging in 2018

Het online magazine en marktplaats voor de betere klassiekers Classic Driver publiceerde onlangs een artikel waarin deskundigen werd gevraagd voorspellingen te doen over welke klassiekers te kopen in 2018. Oftewel, welke auto’s zijn interessant om te kopen als belegging? Check hier het lijstje en sla je slag op de beursvloer op 10 en 11 maart aanstaande bij Capital Cars & Classics in Amsterdam! De kans is groot dat je aan aantal modellen uit het rijtje gaat tegenkomen daar….

Ferrari F50

f50_0

Terwijl moderne Ferrari’s met beperkte oplage, zoals de 360 Challenge Stradale, 430 Scuderia en 599 GTO, iets teruglopen in prijs na een kortstondige piek in 2016, zag James Cottingham van DK Engineering de vraag naar de uiterst waardevolle F50 alleen maar toenemen. Slechts 349 werden gebouwd, exclusiviteit gegarandeerd dus. “Deze moderne auto’s zijn veel aantrekkelijker voor degenen die hun auto willen gebruiken”, zegt hij. “Ze zijn betrouwbaarder dan auto’s uit de jaren vijftig en zestig en, voor gebruik op de weg, indrukwekkender en meer opwindend.” Hij schrijft ook de reden toe aan het feit dat verzamelaars hun collecties consolideren. “Het is echt heel moeilijk om vijf of zes verschillende auto’s te gebruiken, dus mensen verkopen hun Stradales en Scuderias en investeren het geld in een auto waar ze meer van kunnen genieten.”

Aston Martin Virage

aston_martin_virage_saloon_ii_-_1f2a4577

In een markt die net zo onderscheidend is als voorheen, is zeldzaamheid bij veel mensen de doorslaggevende reden als het gaat om het kiezen van hun volgende auto. Het is om deze reden, in combinatie met een demografische verandering bij kopers, dat Dylan Miles gelooft dat de Aston Martin Virage – in het bijzonder het ongrijpbare 6.3-model – een auto is om naar te kijken in 2018. Merkautoriteit Stephen Archer is het hiermee eens, en beschouwt het model als een baanbrekende auto uit De geschiedenis van Aston Martin. “Dit was de auto waarmee Aston Martin eind jaren tachtig een omslag maakte”, zegt hij. “Het hielp het merk om te overleven en toonde aan dat het in staat was tot opmerkelijke engineering met beperkte middelen.” Zoals gezegd, het model is ook uiterst zeldzaam – slechts 358 coupés en 233 Volantes (naast ongeveer een dozijn opgewaardeerde 6,3-liter voorbeelden) werden met de hand gebouwd in Newport Pagnell. “De Virage is veel te lang onderschat”, concludeert Archer.

Britse Pre-War Cars

pre-warbrits

Dietrich Hatlapa van de Historic Automobile Group International gelooft dat Britse auto’s uit de vooroorlogse periode in 2018 populairder zullen worden, dankzij hun relatieve betaalbaarheid in vergelijking met vergelijkbare auto’s van onder andere Bugatti en Alfa Romeo, en de toename van het aantal specialisten en onderdelenleveranciers. “Denk hierbij aan een Bentley, Alvise of een Riley. Ik denk dat deze auto’s erg aantrekkelijk zijn voor diegenen die ze daadwerkelijk willen gebruiken bij evenementen”, legt hij uit. “Vaak worden wegritten en heuvelklims in het Verenigd Koninkrijk in zulke slechte omstandigheden gehouden, dat het onzinnig is om te concurreren in iets dat veel exotischer en waardevoller is.”

Pagani’s

zonda

Pagani is één van de weinige supercar-merken die, na ontvangst van een omvangrijke cheque, jouw auto zal personaliseren zonder echte beperkingen. En we zien nog steeds extremere varianten van de Zonda uit de fabriek komen, ondanks de wereldwijde populariteit van de nieuwe Huayra. Overigens heeft het merk net een officieel restauratieprogramma gelanceerd voor eigenaren die willen dat hun auto eruitziet zoals ze deden toen ze de fabriek verlieten. Het is om deze redenen dat Max Girardo van Girardo & Co. zegt: “Er is absoluut een goed potentieel voor deze auto’s in de toekomst. De Huayra is goed verkocht op een veiling in Amerika en de fabrieksondersteuning voor Zonda-bezitters is uniek voor het merk. ”

Bugatti EB110

eb110

Op ongeveer een twintigste van de waarde van zijn tijdgenoot, de McLaren F1. De belangrijkste marktkenner en -beïnvloeder Simon Kidston van Kidston SA gelooft dat de Bugatti EB110 een aantrekkelijk prijs vertegenwoordigt. “De Super Sport is de zeldzamere auto, maar veel mensen geven de voorkeur aan de schonere esthetiek van de GT,” merkt hij op. “Als je kijkt naar wie de auto heeft gemaakt, naar de technologie die erin is gestoken en naar de waarden van zijn tijdgenoten, dan denk ik dat het een slimme auto is om te kopen.” Gord Duff, chef veilingen bij RM Sotheby’s, ziet dat ook en ziet de introductie van de nieuwe Cheiron als een katalysator voor de toenemende vraag naar de EB110. “We blijven een groeiende vraag zien naar supercars met een laag kilometrage en ontwerpen uit van de jaren 80 en 90,” legt Duff uit. “En met de introductie van de Chiron, denk ik dat we meer verzamelaars zullen vinden die de volledige Bugatti-set willen samenstellen – de EB110, Veyron en Chiron.”

Lancia Delta Integrale rally-auto’s

img_1963

Max Girardo denkt dat ex-Works Lancia Delta Integrale Group A-rallyauto’s aan de vooravond staan van een opwaartse waardeontwikkeling. “Je hebt tot nu toe niet echt iets met ze kunnen doen, maar er zijn meer evenementen aan het ontstaan,” legt hij uit. “Bovendien komen ze op die leeftijd waar ze er goed uitzien en aantrekkelijk zijn – voordat je het weet, zullen ze verzamelbaar en zeer waardevol zijn.” Een waarschuwing voor iedereen op de markt voor zo’n auto; alleen de in de fabriek ingevoerde auto’s met een goede geschiedenis zullen de meest gezochte auto’s worden.

Grand-Prix winnende F1 auto’s

f1_0

Onlangs bereikte RM Sotheby 7,5 miljoen US dollar voor de Ferrari Formule 1-auto waarin Michael Schumacher de overwinning in Monaco wist te behalen in 2001. Het zou een uitzonderlijke prijs kunnen zijn, die echter om tal van indirecte redenen werd betaald. Maar Tom Hartley Jr. is ervan overtuigd dat Grand Prix-winnende Formule 1-auto’s – vooral uit de jaren 70 – over het algemeen ondergewaardeerd zijn en steeds aantrekkelijker worden. “Ik geloof dat het meest aansprekende tijdperk in de Formule 1 de jaren ’70 is”, merkt hij op, “en als je kijkt naar het aantal privé Grand Prix-winnende Ferrari’s of McLarens vanaf dan, besef je dat er echt niet zoveel te kiezen is.

Tweede generatie Hot-Hatchbacks

hatches

De ‘hot hatchbacks’ van de eerste generatie, zoals de Volkswagen Golf GTI en de Peugeot 205 GTI, zijn al flink in waarde gestegen en worden op hun beurt echte “collector cars”. Maar Lucas Hutchings van Image Automotive denkt dat de tweede generatie hot hatchbacks uit de jaren negentig – auto’s zoals de Peugeot 106 GTI en de Renault Clio Williams – net zoveel entertainment bieden voor aanzienlijk minder geld. “Waar de eerste generatie nu enorm veel geld kost, laat het ruimte over voor de volgende generatie, die nog steeds licht was en net zo geweldig is om te rijden,” legt hij uit. Hutchings denkt ook dat sportwagens uit de jaren negentig over het algemeen populairder zullen worden, omdat hun voorgangers blijven stijgen in waarde en de kopers in de markt steeds jonger wordt.

Endurance raceauto’s

endurance

Competitie autospecialist Jan B. Lühn citeert; “er zijn steeds strengere regels inzake klassieke auto’s in Europa. Eenvoudig onderhoud en de opkomst van nieuwe motorsport-series, zoals Masters Endurance Legends, zijn aanjagers voor de stijgende vraag naar moderne racewagens. “Als ik mijn eigen geld in een auto zou stoppen in 2018”, zegt hij, “zou ik op zoek naar een endurance-raceauto uit de jaren ’90 of begin 2000, zoals een Ferrari 360, Porsche 911, Aston Martin V8 Vantage of Chevrolet Corvette – idealiter met Le Mans geschiedenis. “Het laatste punt is belangrijk om op te merken, omdat de prijzen dramatisch kunnen variëren van auto tot auto. “Je kunt een privé Ferrari 458 GT2 met enkele nationale clubevenementen al kopen voor slechts 350.000 euro”, legt hij uit. “Maar voor een door de fabriek ingezette Le Mans-winnaar, betaal je ruim 1 miljoen euro.”

Lamborghini LM002

lm002

De langverwachte onthulling van de Lamborghini Urus heeft volgens Simon Kidston “de afgelopen maanden genadeloos de LM002 gehyped”. En hoewel hij niet gelooft dat de eerste SUV van het merk de moeite waard is denkt hij dat het een auto is die liefhebbers en verzamelaars minstens één keer in hun leven moeten ervaren. “Telkens wanneer een moderne autofabrikant een nieuw model ten tonele brengt dat de interesse in het merk nieuw leven inblaast, helpt het altijd de oudere modellen,” merkt hij op. “De LM002 is zeer populair op het moment gezien de release van de Urus, en ik denk dat hoewel het nooit een serieuze verzamelaarswagen zal zijn, de amusementswaarde het een plaats in een verzameling garandeert.”

Foto’s: Classic Driver

 

1 antwoord

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Download Image More @ https://www.cc-c.nl […]

Reacties zijn gesloten.