Ferrari 275 GTB Lightweight

Op onze Facebookpagina hebben we onlangs een poll gehouden om te bepalen welke auto uit het Louwman Museum jullie het liefst terug zien op de volgende editie van Capital Cars & Classics. Het was de Ferrari 275 GTB Lightweight die met grote meerderheid verkozen is.

De Ferrari 275 GTB werd in 1964 in Parijs voor het eerst aan het grote publiek getoond. De typeaanduiding van vroege Ferrari’s is traditiegetrouw gebaseerd op de inhoud per cilinder. Elke cilinder van deze 3,3 liter twaalfcilinder Ferrari 275 GTB heeft dus 275 cm3 inhoud. De topsnelheid is een voor die tijd indrukwekkende 260 km/u.

Het exemplaar van Louwman betreft een zeer zeldzame versie met een lichtgewicht aluminium carrosserie en Nederlandse historie. De donkerrode Ferrari wordt in 1965 door Garage Francorchamps in België nieuw geleverd aan de toenmalige Ferrari-dealer Molenaar in Amersfoort. Dat de auto volledig origineel is, aangekocht is van de eerste eigenaar en nog in de eerste lak staat maakt dit exemplaar zeer begeerlijk. Dat de teller nog altijd maar 50.000km aan geeft en de 275 GTB nog altijd op zijn eerste banden staat zal de verzamelaar doen watertanden.

ferrari-275-gtb-lightweight-1965

Door velen wordt deze Ferrari gezien als één van de mooiste Ferrari’s ooit gebouwd. Gezien de overweldigende meerderheid in de poll voor deze auto gaan wij er dan ook vanuit dat de Ferrari 275 GTB Lightweight in het echt te aanschouwen is op de volgende editie van Capital Cars & Classics op 18 en 19 maart a.s.