Jaguar F-Type, meer bereikbaar dan ooit

Jaguar Nederland toont op Capital Cars & Classics komend weekend een F-Type met de nieuwe 2.0 liter viercilinder benzinemotor met turbo. Volgens eigen zeggen is dit de instapversie van de sportauto die overduidelijk op de iconische E-Type geïnspireerd is. Als je het ons vraagt is het juist deze motor die bijdraagt aan een lager gewicht en daardoor juist uitstekende prestaties levert, zeker als het gaat om handling. Het aangepaste onderstel draagt daar ook zijn steentje aan bij. Bovendien 300pk en een koppel van 400Nm zijn toch echt serieuze waarden.
De nieuwe motor is gekoppeld aan een achttraps Quickshift-automaat die ervoor zorgt dat het vermogen op afroep beschikbaar is. En wat zeg je van een sprint naar de 100 in 5,7 seconden en een topsnelheid van 249 km/u?
De soundtrack doet de harten van de echte petrolheads sneller kloppen, in geval van een R-Dynamic uitvoering zorgt een actief sportuitlaatsysteem met vlinderkleppen voor een nog intenser geluid. Prijzen beginnen bij €71.620 en dat is erg veel waar voor je geld.