Primeur: BMW i8 Roadster

We kunnen nog een primeur aankondigen op Capital Cars & Classics komend weekend, de BMW i8 Roadster! De langverwachte open versie van de hybride i8 werd onlangs voor het eerste gepresenteerd voor de wereldpers in Los Angelos en schittert nu voor het eerst in Nederland op de beursvloer in Amsterdam.
De Roadster weegt slechts 60 kilo meer dan zijn dichte broer dankzij het rijkelijk toepassen van met koolstofvezel versterkt kunststof. Verstevigingen in de vleugeldeuren en het frame van de voorruit zorgen voor behoud van de nodige stijfheid. De elektrische softtop laat zich in 15 seconden open en sluiten, ideaal dus voor het Nederlandse klimaat. De nieuwe open variant is daarnaast te herkennen aan het opschrift “Roadster” op de C-stijl en een aantal nieuwe kleuren zoals E-Copper en Donington Grey. Ook het interieur kreeg een paar nieuwe smaken met spectaculair Elfenbeinweiβ-wit/zwart.
 
Zowel de dichte als de open variant van de i8 kreeg een technische update waarbij de eDrive-aandrijflijn flink is aangepakt. De elektromotor is 12pk sterker dan voorheen en levert nu 143pk, tot 120km/h kan je enkel op de elektromotor rijden. De benzinemotor schopt het tot 231pk, de gecombineerde aandrijflijn zorgt dan ook voor buitengewoon sportieve prestaties met een sprint van 4,4 seconden naar de 100 en een topsnelheid van 250 km/u. Niet onbelangrijk voor de echte petrolheads onder ons, de soundtrack zou ook verbeterd zijn. En deze was al niet slecht!
Vergelijk de nieuwe BMW i8 Roadster op 10 en 11 maart aanstaande op de beursvloer met zijn geestelijk vader, een BMW 507 Roadster.