Primeur: Mercedes-Benz AMG GT R

De Mercedes-Benz AMG GT R is op Capital Cars & Classics voor het eerst live te zien voor het grote publiek. We kijken dan ook uit naar de komst van deze geweldenaar in de spectaculaire lakkleur Green Hell Magno, geen toevallig gekozen kleur gezien het feit dat de R tot voor kort recordhouder was op op de Nürburging alias de “Groene Hel”.

Onder de kap ligt een 4.0 V8 die in geval van de R 74 paarden meer ophoest vergeleken met de standaard GT S, de 7-traps versnellingsbak werd sportiever afgesteld waardoor een sprint naar de 100 in 3,6 seconden mogelijk is. Het feest der versnellen stopt pas bij 318 km/u!

Der neue Mercedes-AMG GT R, Portimao 2016; AMG green hell magno; Leder Exklusiv Nappa; Mikrofaser DINAMICA schwarz mit Kontrastziernaht gelb ;Kraftstoffverbrauch kombiniert: 11,4 l/100 km, CO2-Emissionen kombiniert: 259 g/km The new Mercedes-AMG GT R, Portimao 2016; AMG green hell magno; Exclusice Nappa leather; DINAMICA microfibre black with yellow contrasting topstitching; Fuel consumption, combined: 11.4 l/100 km, CO2 emissions, combined: 259 g/km

Uiterlijk onderscheid de GT R zich duidelijk van zijn “mindere” familieleden door een agressieve splitter en forse achterspoiler, beide voor een verbeterde downforce. Standaard staat de AMG op 19-inch Michelin Pilot Sport Cup 2 aan de voorzijde en 20-inch varianten aan de achterzijde. Tot 100 km/u sturen de achterwielen mee.

 

De eerste modellen worden in het voorjaar van 2017 uitgeleverd, de importeur heeft zijn uiterste best gedaan om de GT R naar Nederland te halen waardoor deze op komend weekend te bewonderen is op het Carros Paviljoen tijdens Capital Cars & Classics.