Primeur op CC&C; Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

De AutoRAI, waar we ons vroeger vergaapten aan de nieuwste auto’s, is niet meer. Sinds een paar jaar is Capital Cars & Classics, naast een imposante collectie klassiekers, het toneel van de nieuwste topmodellen van de premium merken. Naast de bekende Duitse merken mogen we bij de komende editie een heuse primeur verwachten, de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio. Deze Italiaanse alleskunner was nog niet eerder te zien in Nederland voor het grote publiek en zal dus voor het eerst schitteren op de beursvloer de Amsterdamse Kromhouthal 10 en 11 maart aanstaande.

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Het topmodel van de Stelvio-familie is een indrukwekkende alleskunner die onlangs nog het record verbrak op de Nurburgring voor productie-SUV’s. Onderhuids kent deze Stelvio veel overeenkomsten met de Giulia QV, onder de kap vind je dan ook dezelfde 2.9 liter V6 motor die mede door Ferrari is ontwikkeld en een respectabele 510pk en 600Nm aan koppel levert. Deze motor is de hemel op aarde als we internationale pers mogen geloven, niet verwonderlijk gezien zijn stamboom.

171207_Alfa_Romeo_Stelvio_Quadrifoglio_2_

171207_Alfa_Romeo_Stelvio_Quadrifoglio_8_ 171204_AlfaStelvio-455

Al dat geweld wordt in toom gehouden door een onderstel met variabele vierwielaandrijving, torque vectoring steering, adaptieve dempers en bovengemiddeld veel gebruik van carbon voor de ultieme 50/50 gewichtsverdeling. Voor de echte stuurman of -vrouw kan je nog lichtgewicht Sparco kuipstoelen en keramische Brembo remmen aan de bestellijst toevoegen.

Zie hier hoe de Stelvio het ringrecord verpletterd:

[responsive_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=HrU00xoUy8A”]

Cijfers? Wat denk je van een topsnelheid van 283 km/u en een sprint naar de 100 in 3,8 seconden! Hij is leverbaar vanaf 127.750 Euro, en dat is toch ook alleen maar een cijfer toch?