Unieke collectie Group B Legends bij CC&C

De lustrumeditie van het autofeest van het jaar, Capital Cars & Classics in Amsterdam, gaat er eentje worden om nooit meer te vergeten!

Op 7 en 8 maart 2020 ga je een unieke collectie Group B Legends zien op de beursvloer. Nog nooit zag je eerder in Nederland de meest aansprekende kanonnen uit deze legendarische rallyklasse in de jaren ’80 bij elkaar.

Bereid je vast voor op een rendez vous met een uniek prototype van de Lancia 037 met chassisnummer #001. Maar ook een Audi Sport Quattro, MG Metro 6R4, Peugeot 205 Ti 16, Citroen BX 4TC, Citroen Visa Mille Pistes en een Ford RS200 zullen niet ontbreken. Veelal gaat het om de straatversies die benodigd waren voor homologatie in de Group B, echter hebben enkele sterren ook hun rally-outfit aangetrokken.

 

 

De jaren ’80 herleven met deze Group B legendes

Begin jaren ’80 werd de legendarische Groep B geïntroduceerd door de FIA en zou later een van de meeste spectaculaire hoofdstukken blijken uit de geschiedenis van de autosport. De aantrekkingskracht zat in essentie in het feit dat er weinig regels aan verbonden waren qua technisch vereisten. Daarmee wisten de fabrikanten het uiterste te persen uit hun rallyauto’s, het leverde een serie uiterst krachtige homologatiespecials mee die buitenissige snelheden wisten te behalen op verhard en onverhard.  De Group B klasse werd een enorm succes dankzij de constructeurs en publiek die zich massaal op deze kanonnen stortten. Uiteindelijk waren het deze factoren die ook voor de ondergang zorgden, de kosten waren uiteindelijk torenhoog voor deelname en de veiligheid van zowel rijders en toeschouwers kwamen in het geding. Na een serie van dodelijke ongevallen werd de klasse in 1986 verboden, ingaand vanaf het seizoen van 1987. Op dat moment waren er nog altijd auto’s in ontwikkeling voor deelname zoals de Porsche 959 en de Ferrari 288 GTO.

Alvast in de stemming komen voor 7 en 8 maart aanstaande? Check dan deze video!

Uiteraard vind je op 7 en 8 maart naast deze Group B kanonnen zoals je gewend bent ook de beste aanbieders van klassieke auto’s uit binnen- en buitenland, de nieuwste topmodellen van de importeurs en alles wat het hart sneller doet laten kloppen bij de echte petrolheads.

Bestel nu alvast je tickets op deze website met voorverkoopkorting en bespaar € 4,00 p.p. (op = op).