Bas Jansen komt Amsterdam gedurende twee dagen leuker maken!

De markante Bas Jansen komt Capital Cars & Classics op 16 en 17 maart aanstaande leuker maken dan het al was! Carrosseriebouw Jansen uit Wesepe, in het oosten van ons land, kent een mooie historie als familiebedrijf en Bas is samen met zijn Austin-Seven een veelgeziene gast op de betere klassiekerevenementen.

De historie van het bedrijf gaat terug naar 1936 toen de opa van Bas houten wagens ging bouwen, naar verloop van tijd verschoof dit meer naar carrosseriewerk zoals het ontwerpen en bouwen van vrachtwagencabines, verhuiswagens, veewagens en open laadbakken. Zijn vader kwam in 1964 in het bedrijf, dat was ook het moment dat er polyester buggy’s op een VW chassis de werkplaats uitrolden. Wat betreft carrosseriewerk lag toen de focus op vrachtauto’s getuige de extra grote spuitcabine die nog altijd aanwezig is.

In 2000 kwam bas in de zaak en de focus werd verlegt naar alles wat te maken heeft met het restaureren van klassiekers, daarbij is er een duidelijke voorkeur voor Pre-War auto’s maar net zo goed tref je een 2CV of een Maserati uit de jaren ’60 aan. Met meer dan 6 man werkt men voortdurend aan deze uiteenlopende modellen en staat men inmiddels bekend door eigen producten zoals de CarVan, de TrailAway en de ‘boattail’ carrosserieën’ voor vooroorlogse sportwagens.

Er wordt veel moois gemaakt daar in Wesepe waar we erg hebberig van worden, zo troffen wij deze vers gerestaureerde Bentley aan in de werkplaats van Jansen.

Kom dat zien op 16 en 17 maart aanstaande op de beursvloer in Amsterdam en bestel alvast tickets op deze website….