Capital Cars & Classics afgelopen weekend, een feest voor petrolheads

Alweer de derde editie van Capital Cars & Classics vond afgelopen weekend plaats in Amsterdam. Vaste waarden als klassieke auto’s, enkele moderne supercars, de nieuwste topmodellen van de importeurs, industriële ambiance en vooral kwaliteit voor kwantiteit blijkt in onze hoofdstad hét recept voor succes.

Het hoge ambitieniveau wordt onderschreven door de lovende reacties van bezoekers en standhouders waarbij vooral de goede sfeer, het gevarieerde aanbod en het aanwezige koperspubliek genoemd is.

Sinds vorig jaar gaat het evenement met veel tamtam van start met de Amsterdam Rally. Op de vrijdag rijdt het deelnemersveld wat bestaat uit spectaculaire auto’s dwars door de binnenstad inclusief een stop bij Oger in de PC Hooftstraat. Vanuit daar werden de buitenwegen opgezocht.

Ruim 140 gasten openden de beurs tijdens de Grand Night, een previewavond voor genodigden en een diner waarbij Ron Blaauw voor de culinaire invulling zorgde.

Een belangrijke doelstelling van de organisatie is het bij elkaar brengen van vraag en aanbod, er is dan ook een groot aandeel koperspubliek aanwezig. Er zijn dan ook de nodige deals gedaan op de beursvloer en veelbelovende contacten gelegd, al lijkt de markt van klassiekers in een iets rustiger vaarwater te zitten.

Een professionele jury, bestaande uit Han Brouwers, Michael de Munnik, Rosemarijn Atalante Veenenbos en de Brit Jeremy Jackson-Sytner hebben het aanbod nauwgezet bekeken. Daarbij werden vier categorieën onderscheiden met een prijs, namelijk: Pre-war, Na-Oorlogs tot en met 1979, 1980 tot en met 2005 en the best of show! De winnaars zijn respectievelijk;

  • Austin Seven Gordon England Cup uit 1930 van Philippe Mulders
  • BMW 507 Roadster Serie 1 uit 1957 van Harrie van den Anker
  • BMW Z8 met slechts 10.000km uit 2002 van Premium Classics
  • Fiat 8V Siata Bertone uit 1952 van Via Marco

Tijdens de publieksdagen werden er totaal 3.300 bezoekers geteld, een mooie stijging vergeleken met de 3.100 bezoekers vorig jaar. Daarmee mogen we gerust stellen dat CC&C een blijvertje is en door de echte petrolheads als “het autofeest van het jaar” in de agenda wordt gezet. Op naar de 4e editie in 2019, binnenkort zullen we hier de datum bekend maken.