CRCS, restaureren op niveau

De letters CRCS staan voor Classic and Race Car Service, een nog relatief jonge onderneming  van Ernest Knoors die als ingenieur zijn sporen heeft verdient in de Formule 1. Hij was onder andere werkzaam bij Cosworth, BMW en de laatste 7 jaar bij Ferrari. CRCS mag je beschouwen als een uit de hand gelopen hobby, echter met een uiterst professionele aanpak gezien de chirurgische precisie waarmee men te werk gaat in het relatief onopvallende bedrijfspand in Amstelveen.

Men streeft naar restauratie van klassiekers op het hoogste niveau en het ondersteunen bij evenementen zodat de eigenaar enkel nog maar hoeft te genieten van zijn raspaardje. Een gemeenschappelijke deler van de auto’s waar men aan werkt is dat ze allemaal iets speciaals hebben, denk hierbij aan prototypes, eerste dag auto’s of andere zeldzame uitvoeringen. Zo ook de auto’s die zee meebrengen naar Amsterdam op 10 en 11 maart aanstaande die hieronder beschreven worden.

Triumph TR6 uit 1968

Dit exemplaar is de op een na oudste nog bestaande TR6, op de eerste gebouwd waarop de productie startte en nummer 32 geproduceerd overall. De auto is matching numbers en is concours gerestaureerd door CRCS met behoud van zoveel mogelijk originele componenten.

AC Ace Roadster uit 1960

Dit is een van de 389 geproduceerde AC Ace roadsters en een van de 226 stuks met een AC motor. Deze auto is in de jaren ’60 omgebouwd naar een Ford V8 motor en heeft in de US geraced. De auto wordt door CRCS concours gerestaureerd en teruggebracht naar een orginele AC aandrijflijn. De auto zal in zijn huidige ongerestaureerde maar rijdbare toestand worden getoond.

Ferrari 365GT2+2 uit 1968

Deze Ferrari ondergaat een volledige concours restauratie bij CRCS. Dit is een orginele Europeese versie auto verkocht in 1968 in Milan. Ook deze auto is volledig matching numbers met de bijzondere kleurstelling Blu Caracalla en Rosso interieur. De auto zal in deels opgebouwde toestand worden getoond.

Daarnaast zal men op de beurs aankondigen dat er een nieuwe locatie is aangekocht centraal in Nederland wat het karakter krijgt van een driversclub, dus waar je straks ook terecht kan voor stalling, onderhoud, aankoop en verkoop.

Kom zelf deze schitterende auto’s bewonderen bij Capital Cars & Classics op 10 en 11 maart aanstaande in Amsterdam en bestel alvast tickets op deze website.