De Riley 12/4 TT Sprite Special van Castricum Collector Cars

Eerder kondigden wij al de komst van Bas Jansen aan naar Capital Cars & Classics op 10 en 11 maart aanstaande, samen met Castricum Collector Cars zal deze coole Riley getoond worden op de beursvloer.

De Riley 12/4 TT Sprite Special is dan ook gebouwd door Carrosseriebouw Jansen op basis van een Riley 12/4 1.500cc met matching numbers. In Wesepe bouwde de vakkundige crew dit exemplaar om naar de veel stoerdere TT Sprite specificaties. De motor en versnellingsbak zijn geheel nieuw opgebouwd, evenals de achteras.

Alle instrumenten betreffen originele exemplaren van Riley. Voor een betere betrouwbaarheid en bruikbaarheid is er een elektrische waterpomp, ventilator en ontsteking gemonteerd. Met 84pk’s op de achteras is dit een bijzonder vermakelijke machine met zeldzaam coole looks. Wat ons betreft is dit exemplaar qua verhoudingen, lijnenspel en kleurkeuze alles wat wij in een pre-war car zouden zoeken. Een het goede nieuws is dat deze ook nog te koop staat….

Bezoek de gezamenlijke stand van Bas Jansen Castricum Collector Cars op 10 en 11 maart aanstaande en vergaap je aan deze Riley.