10 blikvangers bij Capital Cars & Classics

Het bezoeken van Capital Cars & Classics is een unieke ervaring door de industriële setting van de voormalige scheepsmotorenfabriek en unieke mix aan klassiekers, moderne supercars en de nieuwste topmodellen van de importeurs. Veruit de meeste aandacht gaat uit naar de klassiekers uit bouwjaren van voor de oorlog tot en met meer recente youngtimers. Hieronder hebben we alvast 10 blikvangers op een rijtje gezet welke je mag verwachten op 16 en 17 maart aanstaande naast vele andere spraakmakende auto’s.

1. Mercedes 300 SL “Gullwing”

Deze 300 SL wordt door velen gezien als een van de mooiste auto’s ooit gebouwd. Dit exemplaar kent een bijzondere historie met een bekende eigenaar. Deze Gullwing was namelijk ooit in bezit van playboy, industrieel en ex van Brigitte Bardot; Gunter Sachs! De huidige Nederlandse eigenaar liet nadat hij de iconische klassieker in bezit kreeg een SLS AMG bouwen in gelijke specificaties. Deze set van formaat geeft ultiem invulling aan het thema “heden ontmoet verleden” op de beursvloer.

2. DAF London-Sydney

Dit is een schitterend voorbeeld van Hollands glorie. In 1968 nam DAF met twee auto’s deel aan de monsterrally London-Sydney waar de net geïntroduceerde DAF 55 als een van de weinigen wist te finishen. Deze auto staat, inclusief het verzamelde stof, in de schijnwerpers op de beursvloer 16 en 17 maart.

3. BMW M1 barn find

Deze BMW M1 werd in een Italiaanse schuur op Sicilië gevonden en is dus een echte Barn Find, naar verluid zou de eerste eigenaar banden met de maffia hebben en blijkbaar een reden hebben gehad deze bijzondere supercar uit Beieren weg te zetten en te laten verstoffen. Het Duitse Mint Classics ontdekte de auto na 35 jaar stil te hebben gestaan, hoe het kan dat deze slechts 7.329km op de teller had staan zonder ooit geregistreerd te zijn is eveneens een raadsel dat na het nodige onderzoek onopgehelderd blijft.

4. McLaren Senna

Louwman Exclusive staat altijd garant voor spektakel bij Capital Cars & Classics, echter dit jaar neemt men wel iets heel bijzonders mee. De McLaren Senna wordt in een zeer beperkte oplage gebouwd van slechts 500 exemplaren, dit maagdelijk witte exemplaar dat bol staat van de ervaring die men op de circuits heeft opgedaan tref je in de Amsterdamse Kromhouthal.

5. Originele Herbie VW Kever

In 1977 kwam de Disney film “Herbie Goes To Monte Carlo” uit waarbij de VW Kever wederom een briljante hoofdrol vervulde. Deze auto is inmiddels onderdeel van een imposante Nederlandse privécollectie. Zijn baasje heeft besloten dat Herbie een paar dagen komt te logeren bij Capital Cars & Classics, nu maar hopen dat jij ‘s-nachts rustig gaat slapen.

6. Plymouth Superbird

MIEP MIEP, spoiler alert! Deze opmerkelijke muscle car komt in opvallend geel, matching numbers en heeft een restauratie ondergaan waarbij deze is teruggebracht naar concoursstaat. Het Friese bedrijf Pedal to the Metal kan je alles over dit beest vertellen op de beursvloer.

7. Lamborghini 400 GT

 

S2 Classic Cars toont deze snelle GT op bijzondere wijze bij Capital Cars & Classics. Buitengewoon stijlvol en bovendien in staat tot serieuze snelheden.

8. Porsche 992

De Porsche 911 is een icoon en tevens een van de langst geproduceerd modellen in de historie van de auto. Bovendien staat dit model bekend om zijn tot in de perfectie doorgevoerde evolutie door de jaren in plaats van revolutie. Op Capital Cars & Classics krijg je de unieke kans om als een van de eersten in Nederland kennis te maken met de 8e generatie van de 911. Echter afgaande op de foto’s is het de Duitser weer gelukt om ons heel hebberig te maken. Porsche Centrum Amsterdam presenteert de 992 en kan je alles vertellen over het nieuwe model.

9. Bentley 4.5 liter Blower

De droom van vele petrolheads als het gaat om het thema “vooroorlogs”. Deze Bentleys staan naast hun kolossale afmetingen en dikke motoren bekend om hun prestaties en betrouwbaarheid. Een echte bruut die feitelijk niet mag ontbreken in een serieuze collectie. Het Belgische Historic Competition Services is gespecialiseerd in bijzondere pre-war klassiekers, veelal met een link naar de racerij, en nemen dus deze Britse schoonheid mee.

10. Porsche 911 Von Schmidt #005

Dit is er eentje die de tongen flink losmaakt op de beursvloer, immers; is het heiligschennis om een originele luchtgekoelde Porsche 964 te gebruiken met als resultaat een volledig naar klantwens nieuw opgebouwde restomod? Wij zijn fan! Oordeel zelf na het zien van deze Von Schmidt #005 in oogstrelend Speedgelb.

Dit is slechts een greep uit de indrukwekkende collectie die je op 16 en 17 maart gaat zien bij Capital Cars & Classics. Kom dat zien en bestel nu nog tickets met voorverkoop korting op deze website en bespaar ruim 2,50 Euro en wachttijd bij de kassa!