De nieuwe hypercar van McLaren bij Capital Cars & Classics; de Senna!

Het thema “supercar” wordt traditiegetrouw op Capital Cars & Classics goed vertegenwoordigd door de relatief jonge Britse sportwagenfabrikant McLaren, in Nederland vertegenwoordigd door Louwman Exclusive. Eerder maakte de spectaculaire P1 al zijn entree in de Kromhouthal voor de campagnebeelden eiste de nieuwe 720S de aandacht op.

In tegenstelling tot de P1, die ontworpen was als de ultieme auto op de openbare weg én het circuit, werd de nieuwe McLaren ontworpen als de ultieme circuitracer die toevallig ook legaal is op de weg…. Zie hier de Senna

 

mclaren_senna_07 mclaren_senna_06

De Senna, is het het tweede model in McLaren’s Ultimate-serie en is een bloedserieus apparaat. Dat de fabrikant in staat is om bloedstollend snelle auto’s te bouwen mag inmiddels bekend zijn, bij de Senna iszijn er geen concessies gedaan om deze praktisch te maken voor dagelijks gebruik of voor gebruik op de weg. Nee het is een extreem voorbeeld van “vorm volgt functie”, als je het ons vraagt is dat nu juist de aantrekkingskracht zowel qua exterieur als interieur. Niet alleen wat de techniek betreft maar ook als het gaat om het oogstrelende ontwerp

 

mclaren_senna_18 mclaren_senna_19

De Senna geeft op de weegschaal een gewicht aan van slechts 1.200kg en is daarmee de lichtste van McLaren sinds de legendarische F1. Samen met de 800pk sterke 4.0 liter V8 met dubbele turbocompressor zorgt dat voor een zeer krachtige 668pk per ton gewicht. Er zijn natuurlijk er tal van nieuwe technologische snufjes ontworpen om tienden van seconden af te snoepen van je persoonlijke record op Spa of de Nürburgring.

Slechts 500 stuks worden er gebouwd, eigenlijk totaal irrelevante informatie aangezien ze allemaal al verkocht zijn. Alhoewel Louwman Exclusive wist dit maagdelijke exemplaar in dito wit te bemachtigen en is nu beschikbaar voor de volgende eigenaar. Deze Senna zie je 16 en 17 maart op de beursvloer van Capital Cars & Classics!