De Tomaso P72 in Nederland te bewonderen bij Louwman Exclusive

Wat zeg je van deze reïncarnatie van het legendarische De Tomaso? Deze extravagante supercar moet je zien als de spirituele opvolger van de P70, een project uit de jaren ’70 van Alejandro de Tomaso, Caroll Shelby en Peter Brock dat nooit het productiestadium heeft gehaald. Inmiddels zijn de merkrechten in bezit van Norman Choi uit Hong Kong die de legende weer niet leven wil inblazen.

En de P72 maakt de tongen zeker los! Zo is er veel discussie over de gelijkenissen met de P4/5 Competizione van James Glickenhaus waar iedereen uiteraard zijn eigen mening over mag hebben, feit is wel dat er een bloedmooi gelijnde supercar is neergezet met nogal wat extravagante details.

Zo vallen de gouden details op en doet het interieur met alle bling bling je denken aan een Spyker of Pagani.

Onder de kap ligt een krachtbron die tot stand is gekomen onder leiding van Hans-Werner Aufrecht, ja de man die de letter “A” schonk aan het Duitse AMG. Dus over de motor hoeven we ons geen zorgen te maken, sterker nog; tijdens een rondje Goodwood bezorgde de P72 het publiek massaal kippenvel getuige de video hieronder.

Het Festival of Speed was dus het eerste optreden van de P72, later dit jaar zal de exoot ook nog te bewonderen zijn op Pebble Beach. Echter op 13 juli doet de supercar Nederland aan en is deze op afspraak te bewonderen bij Louwman Exclusive.

Hou rekening met een prijs vanaf €750.000, geef snel je order door aan Louwman aangezien er slechts 72 exemplaren gebouwd zullen worden!