Hollands glorie bij CC&C met de Huet Brothers

De gebroeders Huet uit het Nederlandse Hillegom hebben de afgelopen 20 jaar een uitstekende reputatie opgebouwd in het restaureren van klassieke Alfa Romeo’s, Porsches, Maserati’s en vele Bugatti’s. In 2007 besloot men een eigen creatie te bouwen, de HB Special. Op basis van een Triumph werd een buitengewoon aantrekkelijk eerbetoon gebouwd aan de racers van Le Mans, Targa Florio en de Mille Miglia uit de jaren ’50 met een “Barchetta” carrosserie. Dit waren open auto’s met een lichtgewicht body waarbij gebruikt werd gemaakt van een bestaande aandrijflijn of chassis. De Maserati 450S, Aston Martin DBR1 en de Ferrari 250 TR zijn de hoogtepunten uit dit automobiele hoofdstuk.

 

De HB Special is gebouwd met een carbon body die slechts 28kg weegt, het interieur werd op maat gemaakt en ademt helemaal de sfeer uit de gloriejaren. Met zijn gewicht van maar 760kg en een 170pk sterke motor voorin is het een zeer uitdagende auto om te rijden. Oftewel, genieten in Huet style!

De HB Coupe

Het bloed kroop waar het niet gaan kon en na het avontuur met de HB Special besloot men een eigen coupe te bouwen, een moderne versie van de HB special. Dit model met dak kent eveneens klassieke looks maar beschikt over moderne techniek inclusief een Carbon Fiber Monocoque met hedendaags comfort en veiligheidsmaatregelen. Volgens eigen zeggen wekt deze Hollandse creatie nogal wat hebberigheid en zouden er al een reeks orders geplaatst zijn!

Nadat men de eigen spaarcenten er in heeft gestoken, een paar investeerders de helpende hand hebben gereikt heeft men onlangs een Kickstarter campagne gelanceerd waarbij men zoveel mogelijk HB Horloges aan de man wilde brengen. En niet zonder succes, echter is er nog een laatste financieel zetje nodig om het productieproces ook daadwerkelijk in werking te zetten.

 

Check hier de promo:

Eigenlijk is het gekkenwerk om als een dergelijke kleine producent zo’n avontuur aan te gaan, maar het zit nu eenmaal in het bloed van de Hollanders om dromen waar te maken. En dat ondersteunen wij graag door de Huet broers op Capital Cars & Classics uit te nodigen waar ze zowel de HB Special als een 1:1 schaalmodel van de HB Coupe zullen presenteren.

Dus als je diepe zakken hebt en je wil je steentje bijdragen aan deze Nederlandse droom, stop dan even op de stand van de broers op 16 en 17 maart in de Amsterdamse Kromhouthal en raak ook besmet met enthousiasme voor de HB Coupe.