McLaren 720S

Het is verbazingwekkend knap hoe McLaren in no-time een modellijn heeft neergezet in het segment van uiterst potente sportwagens en supercars en tegelijk de internationale autopers elke keer weer enthousiast weet te krijgen als het gaat om de rijeigenschappen. Als het gaat om dat laatste is het Britse merk superieur en menigeen heeft zich tot aankoop weten te verleiden in de schitterende showroom van Louwman Exclusive na het maken van een proefrit. Dit is nou typisch zo’n auto die je een keer moet ervaren om er over mee te kunnen praten en dan pas echt overtuigt.

Foto: McLaren 720S tijdens een fotoshoot in de Kromhouthal

De extreme modellen als de F1, P1 en 675LT zijn koppendraaiers bij uitstek maar zijn voor weinigen weggelegd, als was het maar door de kleine gelimiteerde oplagen. Daar brengt de nieuwe McLaren 720S verandering in! Zijn geheel nieuwe 4.0 liter V8 met turbo produceert 720pk en een koppel van 770Nm. Daarmee knalt de 720S in 2,9 seconden naar de 100 en zit in minder dan 5 seconden later al op de 200 km/u. Zijn dat geen waarden die in de buurt komen van de P1? De tijd naar de 200 is in ieder geval net wat sneller dan de Porsche 911 GT2 RS die je ook op Capital Cars & Classics aantreft. De topsnelheid? Pas bij 341 km/u is het klaar met versnellen.

[responsive_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=NKigmMDDv04″]

Deze indrukwekkende prestaties worden voor een belangrijk deel mogelijk gemaakt door het relatief lage gewicht van 1.283kg. En dan zie je dat al die ervaring in de autosport zijn vruchten afwerpt, zo is het carbon monocoque een direct afgeleide van de kennis die men op de circuits heeft opgedaan. O ja, de 720S heeft ook een driftmodus, niet noodzakelijk maar wel erg leuk.

Je treft een exemplaar op de beursvloer op 10 en 11 maart aanstaande in Amsterdam. Koop alvast tickets op deze website!