Porsche 911 GT2 RS, de overtreffende trap uit Stuttgart!

Dat de meeste auto’s op de beursvloer de harten sneller doen laten kloppen mag inmiddels welbekend zijn, echter de auto die Porsche toont op het Carros Paviljoen is met recht de overtreffende trap. Capital Cars & Classics presenteert de 911 GT2 RS!

De Duitse supercar werd gebouwd met als doel het ronderecord voor productieauto’s op de Nordschleife te verpulveren, het resultaat is een bloedstollende machine voor de openbare weg die zich niet makkelijk laat temmen en voorzien is van de meest vooruitstrevende techniek. Dit is zo’n auto waar de liefhebbers van de nieuwste technische snufjes en bizarre prestaties niet over uitgepraat raken.

Achterin de GT2 RS ligt dezelfde 3.8 motor die je ook in de 911 Turbo vindt, echter met grotere turbines en compressoren. Deze worden gevoed door de luchtinlaat aan de zijkant, de hete lucht uit de radiatoren aan de voorzijde wordt zoveel mogelijk over het dak geen geleid. In het geval wanneer je het maximale vraagt en de inlaatlucht te warm is zorgen waterinjectoren voor de nodige verkoeling, alles gericht op zoveel mogelijk voorwaartse drang. Het resultaat is een machtige 700pk en 750Nm, altijd en overal! De GT2 RS katapulteert zichzelf daarmee in 2,8 seconden naar de 100, wellicht indrukwekkender is de spring naar de 200 km/u die in 8,3 seconden kan worden gedaan. Dat is een tijd waarin de gemiddelde leasebak de 100 nog niet bereikt heeft. Schakelen gebeurt razendsnel en met rake klappen door de PDK-bak. Stevige keramische remmen voor een indrukwekkende stopkracht zoals we van Porsche gewend zijn. En ja, de aandrijving zit gewoon op de achterwielen wat dan weer door een adequaat ESP-systeem in toom wordt gehouden.

 

Met een prijs van € 354.400 is de GT2 RS zoals verwacht geen koopje, echter vergeleken met zijn soortgenoten valt het dan ook wel weer mee. Als je de jas al aan hebt om naar de dealer te gaan adviseren wij je meteen het Weissach-pakket ter waarde van € 30.000 te bestellen wat voor 30 kilo minder gewicht zorgt. Geduld zal je ook moeten hebben aangezien de volledige productie voor Nederland in 2018 al is uitverkocht.