Video: genieten van de soundtrack van een Iso Grifo A3C in de bergen

Er zouden zo’n 28 exemplaren gebouwd zijn van de Iso A3C waarbij de “C” staat voor Corsa of Competizione, oftewel; klaar om het circuit onveilig te maken. 5 exemplaren zijn uitgevoerd met een fiberglass body die door Piero Drogo van Carrozzeria Sports Cars in Modena werd gefabriceerd. De meeste A3C’s werden ingezet in de racerij waaronder; 1964 en 1965 Le Mans 24-uurs, 1965 Nürburgring 1000 en 1965 Sebring. De auto wist zelfs klassewinnaar te worden op Le Mans en als 9e overall te eindigen zonder ondersteuning van het fabrieksteam. Deze auto’s waren bloedsnel voor hun tijd, mede dankzij de betrouwbare Amerikaanse V8 die meer dan 400pk leverde.

Laat je koffie staan, sla je Red Bull vandaag over en geniet van deze schitterende video van Petrolicious waar een A3C met aluminium body de bergen van Bergamo trotseert….

Ben jij ook een enorme petrolhead? Bestel dan alvast tickets voor Capital Cars & Classics op 16 en 17 maart op deze website en bespaar tot 1 januari 5 Euro per persoon in de voorverkoop!