Ontdek de nieuwe Porsche 911 als eerste op Capital Cars & Classics

De Porsche 911 is met recht een van de meeste één van de meest iconische auto’s uit de geschiedenis, zodra er een nieuw model geïntroduceerd wordt maakt dat dan ook flink de tongen los. Afgelopen week presenteerde het Duitse merk in Los Angelos de 8e generatie van het model dat bekend staat om zijn verfijnde evolutie, de 992. Zodra de nieuwe generatie 911 in Nederland is kan jij als één van de eersten deze spraakmakende auto aanschouwen op de beursvloer van Capital Cars & Classics. Enkele dagen nadat de eerste 992’s in Nederland arriveren toont Porsche Centrum Amsterdam deze op 16 en 17 maart in de Amsterdamse Kromhouthal.

De kunst van evolutie

De Porsche 992 laat wederom zien dat de autobouwers uit Stuttgart heer en meester zijn in het evolueren van het icoon. Feitelijk hebben ze ook geen andere keus dan de bekende ingrediënten van de 911 terug te laten komen in het ontwerp. Is het daarmee een saaie auto? Als je het ons vraagt zeker niet! Het tijdloze design kent namelijk genoeg spannende details die tezamen zorgen voor een buitengewone aantrekkingskracht. Let bijvoorbeeld eens op de perfecte verhoudingen van de geheel aluminium body, relatief eenvoudige lijnen, de standaard brede wielkasten en achterzijde, de bijzondere remlichten en het fenomenale interieur.

Want zodra de elektrisch uitklapbare handgrepen je toegang geven tot de begeerlijke werkplek tref je een hele knappe mix aan tussen herkenbare elementen van de oer-911 zoals de meters in de ovale behuizing in combinatie met hypermoderne snufjes. Aan de binnenzijde is het echt revolutie wat de klok slaat met een gigantische display waar het Porsche Communication Management, de ‘Porsche Road Trip’ app, de ‘Porsche 360+’ personal assistant en de ‘Porsche Impact’ emissiecalculator te vinden is. Tevens vind je een rijmodusschakelaar op het stuur, warmtecamera’s en als kers op de taart voor de echte 911 fans; een prominente analoge toerenteller in het midden!

Andere opvallende kenmerken zijn de variabele achterspoiler, een lichtstrip over de gehele breedte van de immens sexy achterzijde en nieuwe led-koplampen die refereren naar de vroege generaties van de 911.

Prestaties

Als eerste komen beschikbaar de 911 Carrera S- en 911 Carrera 4S met een doorontwikkelde 3.0 liter zescilinder bi-turbo boxermotor achterin met een vermogen van 450 pk (331 kW), deze modellen leveren meer dan 30pk extra ten opzichte van hun voorgangers. De cijfers zijn dan ook indrukwekkend met een sprint van 3,7 seconden naar 100 km/u voor de achterwielaangedreven coupe. De variant met vierwielaandrijving komt nog sneller van zijn plek met een tijd van 3,6 seconden. Concreet sprint de 992 in 0,4 seconden sneller naar de 100 vergeleken met de voorgangers. Wanneer je het Sport Chrono Pakket aanvinkt bij de bestelling snoep je daar nog eens 0,2 seconde vanaf. Traditioneel doet Porsche niet aan het begrenzen van de topsnelheid wat inhoudt dat je met een Carrera S kan doorhalen tot 308 km/u!

Prijzen

De 8e generatie Porsche 911 is leverbaar vanaf 156.700 euro voor de Carrera S, voor de Carrera 4S zal je minimaal 165.100 euro moeten achterlaten bij de Porsche dealer. Kan je niet wachten tot je de nieuwe 911 kan bestellen bij Capital Cars & Classics op 16 en 17 maart aanstaande? Porsche Centrum Amsterdam heeft sinds vandaag de orderboeken geopend en kan je jouw persoonlijke nieuwe generatie 911 samenstellen en het wachten kan beginnen.

Meer zien? Check hier de video van de Porsche 992