De Porsche 911 van Lightspeed Classic

Restomods, oftewel klassiekers restaureren en combineren met moderne techniek, is een duidelijke trend wat we terugzien op de beursvloer van Capital Cars & Classics op 10 en 11 maart aanstaande. Een welbekend voorbeeld hiervan is het Amerikaanse Singer die je Porsche 964 ombouwt tot een droom met als ingrediënten alle hoogtepunten uit meer dan 50 jaar Porsche 911 met een krankzinnig oog voor detail.

Echter voor de puristen is er sinds 2014 een buitengewoon spectaculair alternatief te koop bij onze Oosterburen, de Lightspeed Classic! Wat zijn de ingrediënten van deze sexy 911? Denk aan een uiterst stijve carrosserie, een custom made uitlaatsysteem waardoor deze 911 een racy geluid creëert, aangepast onderstel en een stevige gewichtsreductie waardoor deze niet meer weegt dan 980kg.

lightspeed 01

lightspeed 02 lightspeed 03

Het sensuele achterwerk is breed, denk aan de 930 Turbo, en biedt plaats aan 17 inch Fuchs velgen. De toerengewillige motor uit de 964 RS levert 340pk en een koppel van 379Nm. Schakelen doe je middels een bak uit de 996 Turbo die met een CAE-shifter van verzet wisselt. De bouwer geeft aan dat het duidelijk voelbaar is dat er 25 jaar race-ervaring met het Duitse merk in de Lightspeed Classic is gestopt.

De Duitse coureur en presentator Tim Schrick laat je op Nederlandse grond zien waar deze racewagen voor de openbare weg toe in staat is in deze video….

[responsive_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=2VJNTg7CegQ”]

Het is House Of Cars Haarlem die exclusief vertegenwoordiger is van Lightspeed Classic en een exemplaar zal tonen in Amsterdam. Wij kijken er naar uit, jij ook?